Strona główna      Marley
11.12.2012
W gdańskim schronisku jest rudy psiak z interwencji.
Pies bardzo zaniedbany :evil: . ma do korekty górne powieki, jest pod opieką weta. :unknown:
Ma około 4-5 lat, jest bardzo dominujący z tego co się dowiedzieli pracownicy schroniska był on psem ulicy, przychodził do domu tylko spać. Do ludzi jest łagodny, ale jak pracownik wychodzi z boksu to wiedząc, że zostanie sam ,go podszczypuje. Co do zdrowia. Miał ostrą biegunkę, ale ją opanowali i dostaje karmę dla alergików. Pomimo tego zrobiła mu się rana na pysku.  Zostanie wykastrowany.

07.01.2013
Dzisiaj wybrałam się do schroniska i po prostu wyprowadziłam rudaska na spacer.
Niestety, mnie ignorował, za to podbiegał do mojego Darka co jakiś czas machając ogonkiem. :D

Pies nie wie co to szelki, z rozmowy z pracownikami schroniska dowiedziałam się, że jak go znaleziono miał na szyi kolczatkę =@ i od niej same rany. :evil: Rany się ładnie wygoiły, ale łysa szyja jest tego jeszcze śladem.
Na spacerach ciągnie niemiłosiernie, taki mały rudy czołg :D
Trzymany jest w szpitalu górnym, bo ten pies nie nadaje się do kojca czy budy.
Jest systematycznie wyprowadzany na spacery. Tak od razu nie daje się pogłaskać, ostrzega warknięciem i kłapnięciem zębami. A co najważniejsze, to widzi. Ma wyleczone przewlekle zapalenie spojówek, ale nadal powieki do korekty są.
Pomimo zaniedbania, ma błyszczącą sierść i tak tragicznie nie śmierdzi ( moja Sonia przy odbiorze śmierdziała przy nim jak stado skunksów).. Na tyłku trochę wiszących frędzli, co wiszą tak na jednym włosku, ale trochę się bałam grzebać mu i ściągać jak mnie pierwszy raz widział. :-x
Ogólnie jak na chowa jest malutki ( trochę wyższy od Soni) i strasznie wychudzony.

12.01.2013
Marley dojechał do Dogankowa pod opiekę Arlenki.

Nowe Fotki Marleya TUTAJ
  04.10.2013
     Niestety Marley odszedł , pomimo wszelkich starań , nerki i wątroba były za bardzo zrujnowane.