Strona główna      Sabana

Dostałam wczoraj  (09.11.09.2012) telefon od p.weterynarz z Łodzi i aż usiadłam :-( , pani prosi o pomoc w znalezieniu domu dla chow-chow , bo przyszła do niej
kobieta z 8 letnią chowką i mówi , że chce ją uśpić :evil: Weterynarz nie znalazła nic co byłoby wskazaniem do eutanazji, więc zabrała  sunię , spisała z nią umowę zrzeczenia się psa i zawiozła ją do przytuliska w Głownie, tam jej dowozi jedzenie i dba o nią.
Dziewczynka jest grzeczna do innych piesków, trochę nieufna do ludzi, ale absolutnie nie agresywna, szuka tylko domku na swoją psią strośc :-(

W sobotę 15 września 2012 roku Ania i Zdzichu odebrali sunię z przytuliska i zawieżli do domu tymczasowego w warszawie.

Gosia od razu Sabanę wykąpała i wyczesała .  Sunia to szkielecik :-( Ma ropień na powiece. No i żadnych szczepień czy książeczki zdrowia.
    Jest charakterna już próbuje ustawić Yogiego :twisted:

Podziękowania dla Przychodni Weterynaryjnej  ,,Równi" za fachową opiekę nad Sabanką   http://rowni.eu/

Nasza księżniczka Sabanka przytyła 3 kg. pięknie je, bawi się, kudełki odrastają jest bardzo grzeczna i kochana. Dzisiaj mój mąż ją drapał a jak przestawał to go obszczekała i zaczepiała łapką :D

Dziś odebrałam badania krwi Sabanki i wyszły super :D Jedyną rzeczą, która mogła zaniepokoić było białko. Wyszło na to, że organizm tyle czasu nie dostawał białka, że zaczął sam, że tak powiem zjadać tkankę mięśniową ;( Wetka dała w związku z tym witaminki dla suni i w przyszłym tygodniu będzie odrobaczana. Ma już książeczkę zdrowia (happy) Łapki i oczka coraz lepiej już szerzej je otwiera no ale i tak korekta jest nieunikniona. I korekte i sterylizację będą mogli wykonać jak psinka dojdzie do siebie bo nie wiadomo czy przeżyłaby narkoze przy takim wyniszczeniu.Yogi i Sabanka już wczoraj nawet trochę brykali, a dziś rano zaczęła się trochę bawić sama :) Mam nadzieję, że teraz może być już tylko lepiej.
                                                          Więcej fotek TUTAJ

Sabanka została u Gosi na stałe.

29.08.2014
Sabanka odeszła za TM , przyczyną był skręt żołądka.