19.03.2013
Dostaliśmy na FB info , że koło Białegostoku, u pani Ireny  Jankowskiej jest chowek, napisałam do niej z prośbę o więcej info i oto co mi napisała:
"Witam i bardzo dziekuje za tak szybki odzew. Na razie go obserwuje, ale juz moge powiedziec, ze jest bardzo spokojnym pieskiem, nie szczeka, duzo spi, ma apetyt. Zjada wszystko co mu podam. Jest chudziutki, ma brzydka siersc, miejscami wylysialą, ale trzeba sie dobrze przyjrzec. Mysle, ze to uczulenie na pchly, ktorych mial duzo. Siersc jest tez zwlaszcza na kregoslupie bardzo sfilcowana, bo mysle, ze od iskania sie zebami tak ją pozbijał. Najlepiej byloby go ostrzyc, ale jest u mnie na podworku i bedzie mu za zimno. Moj wet jest na urlopie do czwartku i jak wroci to zadbam o kastracje i zrobie mu badania. Chyba, ze moglibyscie go gdzies umiescic na dt, byloby moze szybciej. Ja szykuje sie do operacji na kregoslup i wszystko u mnie jest spowolnione, ale jak tylko wroci wet, postaram sie przede wszystkim go wykastrowac i przebadac. Na razie podalam mu tabletki na robaki i popryskalam od kleszczy i pcheł, no i dalam mu schronienie, choc on wolalby byc w mieszkaniu. Na razie nie moge go wziac bo u mnie jest w mieszkaniu prawie 20 psow a on niekastrowany bardzo podsikuje wszedzie znaczy teren. Juz mialam takie pieski i wiem, ze po kastracji sie uspokoi. On jest mlodziutki, ma biale cudne zabki. Moze miec z 1,5 roku, musle, ze nie wiecej. W stadzie jest zgodny i ustepliwy. Nie wiem tylko jak w stosunku do kotow, ale jeszcze to sprawdze."

Trzeba mu pomóc !!!

29.03.2013
Tytus już nie jest na łańcuchu, pani Irena przyjęła go na dom tymczasowy, jest już po kastracji.

13.05.2013
Tytus pojechał do nowego domku w okolice Olsztyna.
Tytus całą drogę do nowego domku przebył bez problemu, podziwiał widoki za oknem, wreszcie bardzo późno ale szczęśliwie dojechał do swojego domku - czekała na niego Pani Renata i jej synowie ;) Tytus lekko zdezorientowany obwąchał nowe zakamarki ogródka;) Chłopak naprawde się poprawił i pięknie podaje łapkę...Do towarzystwa ma prawie roczną kruszynkę - sunię rasy shih tzu;) :Yahoo!:
                                                            Foteczki  TUTAJ